Op zoek naar wollen dekens aabe?

Home
wollen dekens aabe
Aabe.
Wie vijftig-plus is, moet zich de tijd van vóór het dekbed nog kunnen herinneren: de tijd dat elk Nederlands bed strak gedekt was met lakens en een wollen deken. Die deken was vrijwel zeker van het merk Aabe, de oudste textielfabriek van textielstad Tilburg en de enige die dekens maakte.
Over AaBe Aabe.
AaBe heeft een assortiment dekens van verschillende type wol en andere grondstoffen. AaBe fabriek in de jaren 1950-1960. WASINSTRUCTIES WOLLEN DEKENS PLAIDS DISCLAIMER. AaBe is al sinds mensenheugenis bekend om zijn 100% zuivere scheerwollen dekens. AaBe doet van zich spreken door een mooie, jonge collectie dekens en plaids.
Beroemde AaBe-deken is terug in de AaBefabriek Tilburgse Koerier.
De vele positieve reacties hierop gaven direct aan dat de geest van AaBe er nog steeds rondwaart en dat de dekens onlosmakelijk verbonden zijn met de fabriek. Dit werd ook zo ervaren door Jan Willem Bloemen van AaBe en Ronald Westerveld van Leen Bakker AaBe Fabriek Tilburg.
Lees verhaal: AaBe dekens Het Geheugen van Tilburg.
Gepubliceerd 03-12-2010 1242: AaBe dekens. Datering van de gebeurtenis: 3 december 2010. Het is pas begin december 2010 en al enkele dagen is het toch al volop winter. Zowel s nachts als overdag vriest het. Hoezo, opwarming van de aarde? Zojuist sprak ik iemand die zich beklaagde over de kou. Ze had er zelfs minder goed door geslapen, vanwege de kou, zo vertelde ze erbij. Hadden we nog maar een wollen deken van AaBe, dan zou ik die haar zó hebben gegeven!
AaBe.
In 1996 ging de Koninklijke wollenstoffen en wollendekenfabriek AaBe uit Tilburg, ongetwijfeld de beroemdste dekenfabriek van Nederland ooit, failliet. Het bedrijf ging tot 2008 in sterk afgeslankte vorm verder onder de naam AaBe Textiles. Waren oorspronkelijk wollen dekens, kleding, gordijn en meubelstoffen de producten waarmee het bedrijf naam en faam verwierf, het huidige bedrijf is gespecialiseerd in technisch textiel.
Wollen dekens of plaids wassen doe je zo.
Wollen dekens of plaids wassen. Als je wollen deken of plaid uit 80% wol en 20% katoen bestaat of zelfs 100% wol, kun je hem het beste naar een stomerij brengen. Stop de deken in elk geval nooit in een droger en gebruik geen blekende middelen.
Textieletiket AaBe wollen dekens.
Textieletiket AaBe wollen dekens. Textieletiket voor AaBe-dekens met logo van rendier met slede, waarop wollen dekens zijn gestapeld en tekst wollen dekens van 100% nieuwe scheerwol, voorkomen rheumatiek, Koninklijke Fabrieken van plaids-ruiten-mantelstoffen-tweeds. Op b met zwarte inkt opgedrukt KL-1968, motecht door Mitin, TW51.8064.11 NSN: 7210-017-004-3569, op c en d KM Opdracht Nr.
vintage aabe wol deken veilingkijker nieuw en tweedehands.
legerdeken 100 % wol leger militaire deken aabe ruime keus. aabe deken zuiver wol 173/212 retro vintage ruit oranje brui. vintage aabe wollen deken scheerwol. retro wollen aabe deken woonplaid woondeken plaid wol. retro wollen deken woonplaid woondeken plaid wol aabe. diverse dekens oa didas, zaalberg, aabe 100%wollen en dralon.
WOLLEN DEKENS.
U heeft bij ons een uitgebreide keuze in zuiver wollen dekens, maar bovendien kunt u op onze site ook dralon dekens en katoenen dekens bestellen. Al onze dekens komen van de beste europese fabrikanten, zoals Aabe dekens en Dormirsol zuiver wollen dekens.
Be curious Het complete aanbod van de AaBe Fabriek.
Niet alleen voor de familie van Irma, maar voor heel Nederland vormden de dekens van AaBe lange tijd een begrip. Tegenwoordig biedt het behalve dekens nog veel meer voor een warm en gezellig thuis, en laat het gerenoveerde pand met de bijzondere architectuur en historie winkelharten sneller kloppen.
AaBe Wikipedia.
De financiële crisis in 2008 deed de rest en op 23 september 2008 werd het bedrijf failliet verklaard. Directeur Jan Willem Bloemen kocht het bedrijf 1, dat onder de naam AaBe Textiles Trading werd voortgezet als verkooporganisatie van wollen dekens.

Contacteer ons